maanantai 21. toukokuuta 2012

Ilmoitusluontoista asiaa


Hyvät lukijat,

olen paremman puoliskoni aloitteesta miettinyt blogin eettisyyttä. Paljastan siis nyt jo muutaman päivän kokeilun jälkeen, että blogi on fiktiivinen naturalistinen kyhäelmä. Testasin, miten ihmiset suhtautuvat nuoreen naiseen, joka menee äärimmäisyyksiin halutessaan raskaaksi. Tarkoitus oli vetää noin 2-6kk jakso SuGarin tarinaa puolirakennetulla juonikuviolla, joka olisi aina hiukan muuttunut vastaajien kommenttien perusteella.

Ilmeisesti aihe oli turhankin huomiota herättävä. Mikäli olen onnistunut suututtamaan teidät jo alkuunsa, heittäkää oikein tulenkatkuinen klikkaus tuohon oikealla olevaan äänestysboksiin. Alle 50 % kannatuksella pistän blogin suoraan roskatunkiolle. Blogia voi vielä jatkaa, jos fiktiivisen tarinan jatkolle on kysyntää. On silti verrattain todennäköistä, ettei kiinnostusta herää tarpeeksi ja ymmärrän kyllä siihen liittyvät syytkin. Joka tapauksessa, yli 50 %:n puoltamisella harkitsen jatkoa. Äänestys on voimassa noin viikon ajan tästä päivästä alkaen. 

Pahoittelen kaikkea mielipahaa, mitä olen blogissa vierailevissa lukijoissa aiheuttanut. Luulen, että tämä on parempi tapa lopettaa kuin päättää tarina hätäisesti tai pistää blogi heti kiinni.

T: SuGarin luoja


P.S. Ei. Minä en ole SuGar, enkä puhko kondomeja. 

P.P.S. Kyllä, tiedän että jotkut teistä ovat raivoissaan. Tätä tehdessä ei silti vahingoitettu yhtään miestä, lasta tai apinaa. (Tai no ehkä yhtä apinaa.) 

P.P.P.S. Kyllä, tiedän että jotkut eivät uskoneet blogin olevan totta alusta lähtienkään, koska se oli kuitenkin äärimmäisyyksiin viety mutta silti mahdollinen. 

P.P.P.P.S. Ei mulla muuta. Peace.

17 kommenttia:

  1. Löysin tänne ekaa kertaa eilen ja olin vähän kummissani, en tiennyt onko joku niin surullinen tapaus, että on joutunut tällaiseen tilanteeseen, vai niin säälittävä tapaus, että kirjottelee päästään jotain tuollaista mielikuvitusmaailmansa tuotosta. Mutta se hyvä puoli tässä kuitenkin on, että lopetit ajoissa.

    "Tarkoituksena oli vetää noin 2-6 kk jakso..." Oikeasti mä toivon, että toikin oli keksitty juttu, ei kellään voi oikeasti olla tuollainen elämä. Toivon sulle kuitenkin tsemppiä ja vähän parempaa jatkoa!

    Sulla puuttuu tosta äänestyksestä yks tärkeä vaihtoehto: "En ymmärrä ideaa ja säälittää jonkun nettifriikin elämä nyt".

    VastaaPoista
  2. Et voi olla ihan terve.....komppaan edellistä kommentoijaa

    VastaaPoista
  3. Itse asiassa aika hauska idea testata ihmisten suhtautumista; tällaisia kokeilujahan on netissä ollut jo vaikka kuinka. :) Ihmiset voisivat suhtautua hieman rennommin tällaisiin bogeihin, pohtia aihepiiriä eivätkä vain keskittyä tuomitsemaan ja julistamaan omaa, ehdottoman oikeaa näkökantaansa.

    Enkä ihmettele, että ihmiset ovat tulleet tänne pitkälti mammapalstoilta; siellähän ne naiset julistavat kaikki kuorossa omaa totuuttaan. :D

    Ja nyt ne tuohtuneet mammat tulevat olemaan entistä tuohtuneempia kun eivät saaneetkaan suureen ääneen tuomita ja päivitellä kuinka joku voi tehdä noin. Sehän on parasta pönkitystä omalle itselle, että saa huokailla kuinka joku voi olla niin kauhea nainen ja en mä vaan koskaan! :D :D

    Meme

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On helpottavaa kuulla, että tuotakin mieltä ollaan. Nykyään tuntuu, että se oma mielipide on kaikkein tärkein ja kun kommentteja heitetään anonyymina niin helppohan sitä on kaataa p*skaa toisen niskaan ja tyrmätä tyystin. Eikä ongelma ole vain mammapalstalaisten ongelma. Nykyään ei arvosteta sitä, mitä toinen asiasta ajattelee. Ei sillä, että olisi oikein puhkoa miehen kondomeja, mutta asian voisi sanoa paljon nätimmin ja rakentavammin (kuten jotkut tietysti täällä ilmaisivat).

      Poista
  4. Miusta tää oli ihan hauska idea =D Harmi kun "palstamammat" heti kättelyssä tuomitsi. Olit kirjoittamassa jostain sellaisesta, mitä varmasti tässä maailmassa on tehty ja tehdään edelleen jossain muodossa. Nyt meni vähän fiilis lukemiseen kun paljastui fiktioksi =/

    Vielä kun olisit kerenny julistaa ettet ainakaan aio imettää ja käyttää kantoliinaa ni varmaan joku kaksplussalainen olis tullu linjoja pitkin =D

    Hyvää jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomitseminen ei minua haitannut, mutta ehkä sellaiset kommentit olisivat säväyttäneet muita ihmisiä, miten rumasti toiselle sanotaan näin anonyymina ja heränneet siihen, että ihan kaikkea netissä ei voi töksäytellä. Toisen mielipiteiden tyrmääminen vauhkoamalla olisi ollut toisaalta myös mitä parhainta viihdettä – etenkin kun se mielipide on provokatiivinen. Fiiliksen menetystä juuri pelkäsinkin, siksi en tahtonut sanoa, että tämä muuten on fiktiivistä ja lukijoita sumautetaan.

      Meillä oli miehen kanssa erilaiset näkemykset asiasta ja hänestä toimin väärin, koska esitin fiktiivistä tarinaa todellisena ja hän pahoitti mielensä kaikkien lukijoiden puolesta. Siksi alkuperäinen asetelma kaatui. En kuitenkaan tahtoisi olla mieheni kanssa huonoissa väleissä, koska hänen mielestään toimin väärin.

      Hyvää jatkoa myös sinulle!

      Poista
  5. Edellinen kommentoija Meme..
    Itse olin lähinnä huolissani, että onko kirjoittaja varmasti miettinyt asiaa loppuun asti, ja hänen itsekkään päätöksensä seurauksia. Koska vauvan hankkiminen on kuin tatuoinnin laittaminen kasvoihin; siitä pitää olla aivan varma!

    Ja itse blogin kirjoittaja: nyt tuli mieleen vain sellainen että yrität tehdä tämän feikiksi, ettei anonyymit enää tuomitsisi sinua. Säikähdit ehkä negatiivisia kommentteja.. Noh oli niin tai näin.. Järkyttävintä tässä on, että vaikka tämä olisikin vitsi, niin tämä olisi hyvin voinut olla totta.
    Tälläisiä naisia todellakin on olemassa!

    Mutta jos tämä on feikki, niin mitä itua tässä oikeasti on? Et sinä millään voi tietää mitä ajatuksia ja tuntemuksia sellaisen ihmisen päässä oikeasti liikkuu. Joten jälleen: mitä järkeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus olikin nimenomaan vähän järkytellä ja ehkä saada ajattelemaan asiaa vähän puolin ja toisin – joku joka vastustaa todella paljon tällaista näkökantaa ja järkyttää sitä, joka ajattelee samansuuntaisesti, muttei ole vienyt asiaa niin pitkälle. Jossain määrin tiedän, miltä tuntuu haluta lasta todella kovasti – en tosin niin kovasti, että tekisin jotain tällaista. Voi sitä jotenkin ajatella, mitä jos tilanne olisi niin. Miksei muka voisi samaistua niin vahvasti jonkun muun ajatusmaailmaan?

      Kommentteja ja arvostelua en säikähtänyt, sillä osasin kyllä varautua melko pahoihin ryöpytyksiin - ja koska esitin roolia, ei niiden vastaanottaminen edes tuntunut niin pahalta. Enhän esiintynyt omana itsenäni vaan maanisen epätoivoisena vauvakuumeilijana. Toisaalta, mistäpä te sen tiedätte, puhunko totta nytkään.

      Ja oikeastaan voisi kysyä, missä määrin missään on mitään järkeä? Kai kaikessa nyt jotain taustalla voi olla.

      Poista
  6. Hyvässä tapauksessa tällaiset voisivat herättää keskustelua ja ehkä saada jonkun toimintaa harkitsevan oikeasti miettimään, mitä on tekemässä. On asia erikseen, seurasiko tästä rakentavaa keskustelua ja itsekriittistä pohdintaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei ehtinyt mennä sinne saakka, mutta parhaimmillaan siitä olisi voinut tulla rakentavaakin keskustelua. Onko oikein kirota toista, ettei tämä koskaan tulisi saamaan lapsia, huolimatta siitä, minkälainen mielipide on? Onko sellainen toiminta aikuismaista? Eikö toisen mielipidettä pitäisi kunnioittaa (kuten jotkut täällä tekivät ja oikeasti vaikuttivatkin huolestuneilta) mutta jos se todennäköisesti aiheuttaa ongelmia, niin tästä pitäisi pystyä keskustelemaan asiallisesti, niin että toinen ymmärtää. Vauhkoamisella ei saavuta mitään. ”Minulla on muotti ja minä oletan, että mahdut tähän muottiin.”

      Poista
  7. Te kaksi ekaa anonyymia: Joo, en ole ihan terve. Entä sitten?

    VastaaPoista
  8. Sit ku tää on valmis, ni julkase kirjana! ps. onks sulla oikeesti lapsia/vauvakuume?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, olisiko tämä kirjajulkaisuna mitenkään erikoinen ja blogissa on oma viehätyksensä. Mielessä ei ole ensimmäisenä rahallinen voitto. Riippuu tietysti vähän kaikesta.

      P.S. Ei ole lapsia. Ajoittaista voimakastakin kuumeilua on ollut pahenevassa määrin reilun vuoden aikana, pääosin kuitenkin vähemmän voimakasta/ei välitöntä kuumeilua. Yritän vakuutella koville vauvakuumeesta kärsiville tutuilleni ja jopa itselleni hiukan kylmäkiskoisesti, ettei kiinnosta, sillä en jaksa muiden ruusunpunaista vouhotusta ;) Painostusta lasten hankkimiseen on tullut niin sukulaisten kuin ystävien ja tuttavienkin taholta. Eikä se ole kivaa - etenkin kun tietää, ettei asia ole vielä ajankohtainen.

      Poista
  9. mahtavaa:) hieno idea tämä blogi, säikäyttää kyllä ennen kuin tietää totuuden:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä, jos vähän säikäyttää ja tulee ajatelleeksi, onko ihan tervettä! Tuskin se mikään tabu on, että tällaistakin tapahtuu yllättävän paljon. "Hupsista vain, pillerit petti, olen raskaana!!" Mutta tuskin kukaan lähtee oikeasti pitämään aiheesta blogia. Paitsi jos kyseessä on joku friikki ;)

      Poista
  10. Aivan hyvä, että paljastui fiktioksi :D Ensin kyllä järkytyin, joku puhkomassa korstuihin reikiä ja tahtoo kovasti raskaaksi salaa. Uskon kuitenkin, että jotkut ovat aivan oikeasti epätoivoisia ja tekevätkin näin!
    Mutta mielenkiintoista lukemista, täytyy myöntää :DD
    Hyvää kesää sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joillekin se on helpotus, toisaalta joiltakin menee seuraamisinto. Uskon, että tätä tapahtuu. Se olikin osasyy, joka ajoi kirjoittamaan.
      Hyvä että viihdy(i)t blogissa.
      Kiitos samoin hyvää kesää myös sinne ;)

      Poista