lauantai 19. toukokuuta 2012

Sukuperintöjä

Meillä ehkäisykeinona on käytetty kondomia. Voi tuntua oudolta, kun nykyään jotain 9/10 naisista käyttää pillereitä. Aktiivista seksielämää on ollut vasta jokunen vuosi. Oon muistaakseni käyny kerran taannoin terkkarilla ja lukusia kertoja lääkärillä kuukautiskipujen takia ja jostain syystä on kysytty että tahonko pillerit. Tein varsin selväksi, että en muuten taho. Sit on vaan oltu että jo buranaa ja seurataan, että en mä näihin kuukautisiin kuole. No, en usko mutta kipu on niin maan mahdottoman ärsyttävää ja kun burana 400 mg ei paljoa auta vaikka sitä ottaisikin kolme tabua päivässä. Onneksi kipua ei ole kuin se päivä tai pahimmassa tapauksessa pari. Tuntuu, ettei apua saa jos ei sitten ota e-pillereitä ja e-pillerit on ratkaisu kaikkeen.

Tiiän että pillerit helpottaisi sitä kipua mutta en oo ruvennu syömään enkä taho kun suvussa on verenkiertohäiriöitä. Aivoinfarktiin nuoremmalla iällä kuolleita suvusta löytyy enemmän kuin kaksi ja vanhempana sitten vielä useampi joten en tahtos pelata venäläistä rulettia. Kyllähän sitä sanotaan, että riski on pieni. Mutta se on silti riski ja mun kohdalla ehkä suurempikin kun meillä on tuota liikenteessä. Hormonien tunkeminen kroppaan on miusta jotenkin luonnotonta. Sori mutta sitä mieltä mie oon. Ei buranankaan popsiminen mukavaa ole ja pyrin välttämään niin paljon kuin mahdollista.

Sukurasitteena olen saanu myös sellaisen ihanan asian nimeltä migreeni :/ Ei ole diagnosoitu eikä lääkitystä siihenkään hankkittu mutta aika selvä tapaus tää vaikuttaa olevan kun valopalloja jne. lentelee joskus silmissä. Sitten se kipu on aivan järkyttävä ja suoraan petiin ja nukkumaan ennen kuin yltyy pahemmaksi. Burana saattaa jarruttaa sitä etenemistä jos ottaa joissa pari kolme tabua niin voi ehkä olla luennolla loppuun. Valot, hajut ja epäsäännölliset nukkumisajat saattaa laukasta hyvinkin helposti sellasen toisapuoleisen tai molempipuoleisen tykyttävän kivun.

Kerran kävin kaverin kanssa Hesessä syömässä ja se takasintulo oli yhtä helvettiä ja meinasin oksentaa. Näytin varmaan humalaiselta hoiperrellessa ympäriinsä etenkin kun ei sattunu kipulääkettä mukaan ja se kipu vain ylty ja ylty. En tiiä mikä sen laukaisi sillä kerralla, rasvanhaju? Ei yhtään helpottanut, että oli vielä tosi kirkas päiväkin kävellä kotiin. Loppupäivä meni nukkuessa.

Onhan noita vaivoja mutta niiden kanssa tulee elettyä...

//:Jaon tämän eilisestä postauksesta. Ehkä mukavampi lukea... :/


8 kommenttia:

  1. Toivottavasti joudut kärsimään! Yleensä pahat ihmiset joutuukin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ikävää että muodostat pelkän blogin perusteella kuvan että olen paha ihminen :( On tässä elämässä joutunu jo kärsimään. Olis siis mukavampi jos suunta lähtis ylöspäin.

      Poista
  2. kuukautiskipuja mulla ainaki voimistuttaa rasvainen ruoka! joten sitä kandee välttää menkkojen aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sillon sitä rasvasta tekiski mieli eniten syödä :/ kiitos tästä tiedosta! Pitää katsella jatkossa enemmän mitä suuhunsa silloin pistää.

      Poista
  3. Rasvainen ruoka parantaa mielialaa :) Ja migreenin saattoi laukaista vaikka heseruuan lisäaineet, natriumglutamaatti varsinkin, itse saan siitä aina kamalan päänsäryn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin paljon mahdollista. Mesessä, eikä muutenkaan pikaruokaloissa enää kovin mielellään käy tuon episodin jälkeen :P

      Poista
  4. Eihän kuukautiskipuihin burana ole ollenkaan parhaimmasta päästä! Sinuna vaatisin jotain muita särkylääkkeitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla gynellä piti vähän siitäkin asiasta jutella... Saapahan nyt nähä pääseekö ens viikolla vai ei :P

      Poista